Arrangör av mtb-, ultra- och marathonlopp!

ÖBU, Örebro Backyard Ultra den 10 maj 2018. Start 10.00. Anmälan till 26/4 därefter ev efteranmälan!

TC Kvinnerstagymnasiet, ca 10 km norr om Örebro nära RV50 och med täta bussförbindelser från Örebro och norrifrån!

Banvarvet är 6,7 km, 24 varv = 100 miles!

Kvinnerstaområdet har goda parkeringsmöjligheter, omklädningsrum med duschar , flera toaletter, el, gymnastiksal för ombyte och förvaring  mm. (bara några få meter från målet och ca 30 meter till starten för varje varv! Föreningen fixar också dit microvågsugnar!

Klasser:

Örebro Backyard Ultra är att löpa så länge det går (således tävlingen)! 100 tävlingsplatser (eller minst 30 platser för män/kvinnor). Avprickning av varv sker!

Motionsvarvet (löp när och vilka varv du vill)

Start 10.00 därefter måste man vara vid startlinjen varje heltimme!

In- och utgång av varvet är asfalt ca 700 m , skogsstigar ca 3,2 km och grusväg ca 2,1 km . Fina stigar med fin tät skog. Banan har i övrigt allt, plan löpning, utförslöpning och uppförslöpning! Nattetid behövs en pannlampa, från ca kl 20 pga lövverk (Den enskilde löparen ansvarar för sin egen pannlampa)!

Karta finns här (Inte helt 100% men den visar ändå banan rätt bra). Kartlänk

Åskådare kan lätt följa en löpare flera gånger under varvet! Support är ok att få!

Stort energi- och vätskebord finns med mycket ätbart med framförallt kolhydrater. Men egna bord och energiprodukter fås tas med! Utkörning av egna produkter sker från varv 3, inkörning igen vid varv 6 (alt 7)

Anmälningsavgiften, ÖBU 2018 500 kr fram till 26 april 2018, därefter ev efteranmälan + 100 kr. Bankgiro 500-4262, if114sport. maila också dina uppgifter (namn, förening samt om det är ÖBU eller motionsvarvet som är aktuellt) till if@114sport.se

Motionsvarvet  6,7 km, anmälningsavgift 100 kr, kan anmälas på plats, valfri starttid, ingen tidtagning (varupris till alla, finns även barnpriser OBS EJ Deltagande i utlottning av elcykel) Kan betalas på plats med swisch eller kontant!

Avgiften täcker föreningens utgifter av hyra, tidtagning, priser, energi och den förlängda försäkringen.

Pris till samtliga deltagare och minnesmedalj till alla! Topp 3 dam- och herrklass tävling ÖBU får varupriser. Nyhet! Cykelpris en MT B värde 6000 kr för totalseger! Även utlottningscykel, en elcykel värde 12500 kr (OBS batteri ingår ej utan kan köpas beroende på effekt man vill ha) efter 5 varv för dom som gjort 5 varv!

Rikligt vätske- och energibord men vi fyller inte hela flaskor med ex Coca-cola eller sportdryck utan det är mugg som gäller. Microvågsugnar finns för värme av egen mat eller arrangörens gröt, pulvermos eller pasta som ingår i startavgiften. Den populära pizzan kommer åter och då i större mängd!

Egen energi får också användas! In- och utkörning av egen energi till ett bord ca 3,3 km in på banan finns några gånger under första dagen!

Massage finns också fram till kl 23 för 10 kr/min samt den 11 maj under fm!

Välkommen till ÖBU 2018, detta blir något för hen som gillar utmaningar! Kan vara ett bra sätt att nå ett första Marathon eller 100 miles  eller....

Mer info kommer på facebook (gilla oss under Decembermarathon , se startsidan) och info uppdateras även här på hemsidan!

Vid läkarintyg betalas halva beloppet åter eller så ges start i framtida lopp (men även då vill vi se ett läkarintyg) då föreningen har utgifter även om löpare inte dyker upp för start.

Välkomna till ÖBU, Kvinnersta Ultra och motionsvarvet! Senaste uppdateringarna med efteranmälda finns på facebook!

Anmälda löpare 2018

Damer ÖBU