Löparrangör av ultra och marathonlopp!

ÖBU, Örebro Backyard Ultra den 10 maj 2018. Start 10.00

TC Kvinnerstagymnasiet, ca 10 km norr om Örebro nära RV50 och med täta bussförbindelser från Örebro och norrifrån!

Banvarvet är 6,7 km, 24 varv = 100 miles!

Kvinnerstaområdet har goda parkeringsmöjligheter, omklädningsrum med duschar , flera toaletter, el, gymnastiksal för ombyte och förvaring  mm. (bara några få meter från målet och ca 30 meter till starten för varje varv! Föreningen fixar också dit microvågsugnar!

Klasser:

Örebro Backyard Ultra är att löpa så länge det går (således tävlingen)! 100 tävlingsplatser (eller minst 30 platser för män/kvinnor). Avprickning av varv sker!

Motionsvarvet (löp när och vilka varv du vill)

Start 10.00 därefter måste man vara vid startlinjen varje heltimme!

In- och utgång av varvet är asfalt ca 700 m , skogsstigar ca 3,2 km och grusväg ca 2,1 km . Fina stigar med fin tät skog. Banan har i övrigt allt, plan löpning, utförslöpning och uppförslöpning! Nattetid behövs en pannlampa, från ca kl 20 pga lövverk (Den enskilde löparen ansvarar för sin egen pannlampa)!

Karta finns här (Inte helt 100% men den visar ändå banan rätt bra). Kartlänk

Åskådare kan lätt följa en löpare flera gånger under varvet! Support är ok att få!

Stort energi- och vätskebord finns med mycket ätbart med framförallt kolhydrater. Men egna bord och energiprodukter fås tas med! Utkörning av egna produkter sker från varv 3, inkörning igen vid varv 6 (alt 7)

Anmälningsavgiften, ÖBU 2018 500 kr fram till sista april 2018, därefter ev efteranmälan + 100 kr. Bankgiro 500-4262, if114sport. maila också dina uppgifter (namn, förening samt om det är ÖBU eller motionsvarvet som är aktuellt) till if@114sport.se

Motionsvarvet  6,7 km, anmälningsavgift 100 kr, kan anmälas på plats, valfri starttid, ingen tidtagning (varupris till alla, finns även barnpriser) Kan betalas på plats med kort eller kontant!

Avgiften täcker föreningens utgifter av hyra, tidtagning, priser, energi och den förlängda försäkringen.

Pris till samtliga deltagare och minnespris efter 8 varv! Topp 3 dam- och herrklass tävling ÖBU får varupriser. Nyhet! Cykelpris för totalseger! Även utlottningscykel efter 5 varv för dom som gjort 5 varv! Pris direkt när man kliver av!

Rikligt vätske- och energibord men vi fyller inte hela flaskor med ex Coca-cola eller sportdryck utan det är mugg som gäller. Microvågsugnar finns för värme av egen mat eller arrangörens gröt, pulvermos eller pasta som ingår i startavgiften. Den populära pizzan kommer åter och då i större mängd!

Egen energi får också användas! In- och utkörning av egen energi till ett bord ca 3,3 km in på banan finns några gånger under första dagen!

Massage finns också fram till kl 23 för 10 kr/min samt den 11 maj under fm!

Välkommen till ÖBU 2018, detta blir något för hen som gillar utmaningar! Kan vara ett bra sätt att nå ett första Marathon eller 100 miles  eller....

DU vet väl också att du gärna får följa med och träna i Portugal tillsammans med oss första veckan i april 2018, perfekt träning för ÖBU 2018.

Mer info kommer på facebook (gilla oss under Decembermarathon , se startsidan) och info uppdateras även här på hemsidan!

Vid läkarintyg betalas halva beloppet åter eller så ges start i framtida lopp (men även då vill vi se ett läkarintyg) då föreningen har utgifter även om löpare inte dyker upp för start.

Välkomna till ÖBU, Kvinnersta Ultra och motionsvarvet! Senaste uppdateringarna med efteranmälda finns på facebook!

Anmälda löpare 2017

Emil Kämmerling,

Emma Kämmerling,

Resultat 2016

Här nedan följer resultatlistan för ÖBU 2016. Imponerande framförallt i den högsommarvärme som vi fick. Totalt löptes/gicks det 139 damvarv, 186 herrvarv samt 16 motionsvarv, totalt 341 varv a 6,7 km vilket ger 2284,7 km. Grattis till fina prestationer!

1, Nina Eibring, Kristinehamns Multisport, 21 varv
2, Annika Askengren Berg, LK TV 88, 20 varv
3, Leonora Johnson, Karlskoga, 14 varv
4, Elin Engström, Axa Sports Club, 13 varv