Löparrangör av ultra och marathonlopp!

Välkommen till första upplagan av:

KVINNERSTA 6H MTB, 30 april 2018 start kl 10.00

Varvlopp/långlopp för MTB-cykling. MINIMIÅLDER 17 år!

Tävlingscentrum, Kvinnerstagymnasiet, ca 10 km norr om Örebro i närheten av Riksväg 50. Goda parkeringsmöjligheter!

TÄVLINGSKLASSER

Solo. Dam- eller herrklass tävling samt motion (max 60 platser, dock finns minst 10 startplatser i varje klass)

Par. Dam-, herr- eller Mix (en dam- och en herrcyklist) I partävlingen är 1 cyklist ute på banan åt gången. MAX 50 par!

GODKÄND CYKEL OCH GODKÄND HJÄLM

I tävlingen skall alla deltagare ha en MTB (Hjulstorlek 26", 27,5" eller s.k 29") som man trampar med egen pedalkraft och som har fungerande bromsar. Eldriven MTB är ej tillåtet!

Godkänd cykelhjälm är obligatorisk. Varje deltagare har endast en cykel under hela tävlingstiden!

ANMÄLAN OCH ANMÄLNINGSAVGIFTEN!

Maila in dina uppgifter till if@114sport.se. Uppge namn, klass och klubb/förening. I partävlingen är det ok att ha ett eget tävlingsnamn på paret! Startavgiften är 500 kr per deltagare. Solo 500 kr och par 1000 kr. Betalas in till bankgiro 500-4262 "if114sport" uppge ditt namn och mtb. MINIMIÅLDER 17 ÅR!

NUMMERLAPPSUTDELNING

I samband med avprickning på tävlingsdagen delas nummerlapp ut samt skylt till cykel. Nummerlappsutdelningen sker vid start- och målområdet som kommer vara öppet från kl. 09:00 på tävlingsdagen. Nummerlappar kan även fås vid testträningar på banan tidigare under april månad (datum skriv ut senare)! Nummerlapp/skylt sätts fram på cykel samt nummerlapp bak på cyklistens rygg. Dessa skall sitta väl synliga!

START-MÅL

Start och mål samt varvning är belägen vid Kvinnerstagymnasiet, ca 10 km norr om Örebro!

OMKLÄDNING före loppet och dusch EFTER MÅLGÅNG

Omklädning och dusch sker vid Kvinnerstagymnasiet.

BANAN

Banan är varierad, där halva banan är på stigar, resten grusvägar samt lite asfalt vid varvningen, totalt 7,25 km! Banan är markerad med snitslar och enduropilar!

BANREGLER

Endast en cyklist får vara på banan, antingen som solocyklist eller som en i laget. Övriga, såsom andra i laget, eller kompisar får inte vara på banan under tävlingen. Om detta inträffar tilldelas varning och vid upprepade varningar diskvalificeras cyklisten eller laget. Självklart får man heja på, men tänk på att inte vara i vägen eller hindra andra. Åskådare är tillåtna vid sidan av banan, men får att inte hindra cyklisterna på något sätt.

CYKELSERVICE

Ingen extern hjälp tillåts på banan. Det innebär att man själv måste transportera cykeln till varvningen vid cykelhaveri. Väl vid varvningen får man ta extern hjälp eller låna verktyg av funktionären! Några slangar finns att köpa!

GÅZONEN VID VARVNING

Vid varvningen finns en gåzon. Det innebär att man endast går här pga säkerheten samt tidtagning!

SERVICE

Vid varvning har funktionärerna ett servicebord med vätska (sportdryck, vatten och cola) och energiprodukter. Vi fyller inte på hela sportflaskor men muggar med vätska finns. Det finns gott om utrymme för att ställa ut egna bord men även partytält/tält MEN dessa får endast ställas på anvisade platser.

SKRÄP

Det är förbjudet att skräpa ned. Eventuellt eget skräp tar du med dig till varvning, såsom trasiga slangar eller förpackningar till energibar/gel. Nedskräpning medför diskvalificering.

VETT OCH ETIKETT

Sunt förnuft gäller hela tiden, även om man är trött. Var snälla mot varandra och hjälp varandra om det behövs. Det finns gott om tillfällen att köra om, så ta det lugnt. Vi uppmanar dock alla att hjälpa till vid omkörning. Prata med varandra vid omkörning, exempelvis kan man säga: ”Kommer på höger sida!”.

GENVÄGAR

Det finns inga genvägar i livet ... och det finns inga i KVINNERSTA heller. Du får inte på något sätt ta genvägar. Upptäcks fusket medför det diskvalifikation för dig eller ditt lag.

VARVNING

Varvning sker vid start- och målområdet. Inom laget fördelar cyklisterna själva hur många varv man vill cykla innan växling. Växlingen kan endast ske i gåzonen innan man går igenom tidtagningstältet.

GÅZONEN

Alla deltagare passerar gåzonen varje varv, där måste varje deltagare gå. Dels sker här tidtagning men också växlingar för parcyklisterna så gåzonen är även en del av vår allas säkerhet.

TIDTAGNING

Den cyklist och/eller par som har cyklat flest varv vinner. För cyklist/lag med samma antal varv vinner den snabbaste cyklisten tillbaka till målet. Efter 6 timmar tillåts ingen att gå ut på ytterligare ett varv. Cyklister som är ute på banan kan tillgodoräkna sig det varvet men det blir då 6h+.  Starten för tävlingen  kl 10.00 och tävlingen avslutas efter 6 timmar, dvs kl 16.00. Kl. 16.40 stänger målet, så de som är ute på sista varvet har max 40 min på sig att slutföra det.

PRISER

Alla får ett välkomstpris och ett minnespris (en medalj) finns efter 5 klarade varv! Topp 3i dam-herr samt parklasserna får varupriser.

Deltagande i Kvinnersta 6 h MTB sker på egen risk. Vi avråder från start om det finns

sjukdomssymptom. Vi ber dig känna efter ordentligt om du är fullt frisk och inte har några

medicinska hinder för att starta. Startavgifter återbetalas ej!
Tanken är att detta blir ett återkommande arrangemang! För Kvinnerstagymnasiet startar en ny utbildning Äventyrsturism hösten 2018 och där har cykel och cykelarrangemang en betydande del i utbildningen!
Välkommen!